Projectomschrijving

Quiche Loraine is een typisch Frans gerecht wat gegeten kan worden tijdens de lunch. Ook is een quiche erg lekker als hapje voor de trek om 16.00 uur en natuurlijk past het ook goed bij een high tea.

Quiche Lorraine

Voor 1 Quiche 12-15 personen: Deeg:, 300 g bloem , 2 eieren , 150 g boter , 1 mespuntje zout
Vulling:
250 g spekblokjes , 2 jonge preien , 4 eieren , 200 ml crème fraîche , 120 g geraspte kaas , zout , versgemalen peper

Bereiding:

  • Kneed van de bloem, ei, boter en zout een soepel deeg. Laat het deeg circa 30 minuten rusten.
  • Vet de quichevorm in met boter.
  • Rol het deeg op een met bloem bestoven werkbank uit tot een dunne plak en bekleed de vorm ermee.
  • Prik de bodem van het deeg in met een vork.
  • Bak het beslag blind 10 minuten in een oven van 180 ºC . (blind: deeg in de vorm, bakpapier erboven op en dan bakbonen erop)
  • Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • Verhit olie in een pan en bak de spekjes uit.
  • Snijd de preien in stukjes en voeg de prei toe aan de spekjes en breng op smaak met peper.
  • Bak mee tot de prei geslonken is.
  • Meng de eieren met de crème fraîche en een derde van de kaas.
  • Schep de preivulling op het deeg en schenk het ei- crème fraîchemengsel erover.
  • Bestrooi de quiche met kaas en bak de quiche in de oven in circa 40 minuten goudbruin en gaar.